Urządzenia i Akcesoria
Rozgrzewający kompot z obierków gruszek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
7 - 8 gruszkę dojrzałych, nieobranych
-
1200 g wody
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
5 g skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 - 60 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
10 g miodu płynnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
0 mg
Białko
0 g
Kalorie
132 kJ /
32 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 min
Gotowanie na parze jabłek (500-1000 g)
25 min
Kompot wiśniowy
35 min
Mus rabarbarowy
55 min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45 min
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
20 min
Mus jabłkowy
15 min
Kompot z rabarbaru
2 godz. 15 min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1 godz. 15 min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 min
Zdrowy kisiel śliwkowy
10 min
Śliwki w czekoladzie
2 godz. 30 min